Herregud.forum: Human Rights in Islam, Just or Unjust?
Aktive innleggMedlemslisteSøkHjelpRegistrer degLogg inn
Islam
 Herregud.forum >Diskusjoner >Islam
Meldingsikon Innlegg: Human Rights in Islam, Just or Unjust? Svar Nytt Innlegg
Forfatter Melding
somera
Nykommer
Nykommer


Medlem siden: 29.Okt.2011
Online Status: Frakoblet
Poster: 0
Sitat somera Svarbullet Innlegg: Human Rights in Islam, Just or Unjust?
    Publisert: 29.Okt.2011 kl. 21:20
Hvorfor dette dialogmøtet

Islam Net Student har gleden av å presentere en debatt om et av de mest omdiskuterte spørsmålene i vår tid: «Human Rights in Islam – Just or Unjust?». Islam og menneskerettigheter har vært et hett tema i samfunnsdebatten i lang tid. 1,57 milliarder av verdens befolkning, nesten hver fjerde person, praktiserer Islam. Kritikere og islamofober har i en lang tid hevdet at en av verdens største religioner, Islam, ikke ivaretar menneskerettighetene. Om dette er sant eller ikke vil bli debattert den 7. nov kl 17:00 på Høgskolen i Oslo av Fadel Soliman (Bridges Foundation), Hege Storhaug (Human Rights Service) og Dr. Lars Gule (tidligere generalsekretær for Human-Etisk Forbund).

Målet med debatten vil være å presentere synspunkter om emnet fra de inviterte parter slik at publikum på egenhånd kan gjøre seg opp en mening om emnet. Vi synes det er viktig med dialog og det er slik vi også kan forstå hverandre bedre.

Fadel Soliman
Fadel Soliman representerer Islam på den internasjonale arena og har holdt presentasjoner for mer enn 65.000 mennesker i USA og i andre land rundt om i verden. Han fullførte i 2008 sin mastergrad i islamsk lov og er godt kvalifisert til å representere religionen til større forsamlinger.

Hege Storhaug
Hege Storhaug er en av Norges mest kjente Islamkritikere. Storhaug har særlig kritisert innvandringspolitikken til Sosialistisk Venstreparti og Høyre. Storhaug er meget kritisk til multikulturalismen, som hun mener fører til radbrekking av menneskerettigheter etter særlig barn og kvinners etniske og religiøse bakgrunn.

Lars Gule
Lars Gule er en norsk filosof som anses som en lærd på Midtøsten. Han tok sin doktorgrad ved Universitetet i Bergen i 2003. Siden 2006 har han vært ansatt på Høgskolen i Oslo. Fra år 2000 til 2005 har Gule vært generalsekretær for Human-Etisk forbund i Norge. Gule har ved tidligere anledninger hardt kritisert menneskerettigheter i Islam og muslimske kvinners rett til tilretteleggelse av separasjon fra det motsatte kjønn på deres egne møter.

Praktisk informasjon om dialogmøtet

Sted: Høgskolen i Oslo, Pilestredet 46.
Tid: 7. nov. Kl 17:00.

- Det blir mulighet for å stille alle slags spørsmål relatert til temaene.
- Det blir informasjonsstands hvor man kan få gratis litteratur om Islam.
- Det er ikke tillatt å filme, ta bilder eller lydopptak.

Billettinformasjon

Det er gratis inngang, men fordi det er meget begrenset med plass (kun 200 personer), anbefales det å forhånds reservere ved en enkel donasjon for å dekke utgiftene.
IP IP Logget

Raskt svar (Quick Reply)
Navn:

Melding:
   Aktiver Forum Koder til å formatere meldinger
Uregistrerte brukere kan ikke ha linker i sine meldinger. Inneholder innlegget ditt webadresser vil det ikke bli lagret. For registrerte brukere er det ingen begrensning.
Unik Sikkerhetskode:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Load New Code
Vennligst tast inn koden nøyaktig slik som på bildet.
Cookies må være tillatt i din nettleser.
 
Svar Nytt Innlegg
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon

Gå til forum
Du kan poste nye innlegg i dette forum
Du kan svare på innlegg i dette forum
Du kan ikke slette dine meldinger i dette forum
Du kan ikke redigere dine meldinger i dette forum
Du kan ikke opprette Galluper i dette forum
Du kan ikke stemme på Galluper i dette forum