Svar
Aktive innleggMedlemslisteSøkHjelpRegistrer degLogg inn
Svar
 Herregud.forum >Diskusjoner >Annen overtro > Svar
EmneInnlegg: Wicca

Rediger melding
Navn:Melding:
   Aktiver Forum Koder til å formatere meldinger
Uregistrerte brukere kan ikke ha linker i sine meldinger. Inneholder innlegget ditt en eller flere webadresser vil det ikke bli lagret. For registrerte brukere er det ingen begrensning.
Unik Sikkerhetskode:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Load New Code
Vennligst tast inn koden nøyaktig slik som på bildet.
Cookies må være tillatt i din nettleser.

Melding
Innlegg: Wicca
Publisert: 22.Okt.2007 kl. 15:06 Av Irilar
Publisert første gang av TK

Først må jeg jo bare si at Wicca kan defineres mer som en livsvei, og ikke religion. Det fins forresten kristne folk som er med i Wicca :) Og for de mange folk som definerer Wicca som; ''en religion med gale folk som løper naken i skogen og tror de har overnaturlige krefter''..fuck oooff-.-'' Huffhuff! Heeelt feil. Arrrgh. Wicca er en bra ting, man ser det gode i folk! Man har ikke en bok å gå etter, f eks. Det dumme er at man nesten ikke kan si om seg selv at man er en heks, for det folk tenker på når det gjelder heks, er en ond gammel kjerring, med svart lang kjole, svart spiss hatt og en tryllestav. XD Disney's feil;D Ikke at jeg har noe imot Disney, asså...


Nå tviler jeg på at du noensinne vil ta deg bryet med å lese svarene du får på din lille "Jeg er så misforstått, stakkars meg" forsvarstale for Wicca. Tross alt er det ganske tydelig at du ikke har tatt deg bryet med å lese de forrige innleggene her. Men sånn i tilfelle du leser dette likevel har jeg noen spørsmål:

1. Hva mener du er forskjellen på "religion" og "livsvei"? Rent spesifikt: Hva er som skiller Wicca fra for eksempel Buddhisme, Åsatro og Shintoisme slik at du mener at ikke bør defineres som en religion?

2.Kristne som praktiserer wicca... Dette er en særdeles spennende synkretisme. kan du fortelle mer om dette? For eksempel hvordan de inkorporerer Gudinnen i den kristne begrepsverdenen, og hvordan de slipper unna kognitiv dissonans når de driver med ritualmagi samtidig som de forholder seg til bibelen?

3. Hvordan i all verden kan du praktisere wicca uten å tro at du har overnaturlige krefter? Langt mindre kalle deg heks? (Vær så snill, ikke prøv å påstå at wicca-magi ikke er overnaturlig, fordi det er "naturlig". Begrepet overnaturlig refererer til årsaks-sammenhenger som ikke kan forklares innenfor et naturvitenskapelig verdensbilde.)

4. Hvorfor mener du at nakenritualer i skogen ikke kan være en del av wicca-praksis? Uansett er det nå et ubestridelig faktum at det finnes wicca-hekser som som synes at noen ritualer skal praktiseres "sky-clad".

4. Er det ikke litt fordomsfullt å automatisk gå ut ifra at alle andre mennesker er så dumme og uvitende at de ikke vet om andre typer hekser enn Disney-versjonen?

Med vennlig hilsen,
Josette Oleander
Known in some parts of the world as:
Succubus of Wraiths
The Great Archives Record:
A needy and violent spirit.


Redigert av Irilar - 22.Okt.2007 kl. 15:11