Svar
Aktive innleggMedlemslisteSøkHjelpRegistrer degLogg inn
Svar
 Herregud.forum >Diskusjoner >Kristendommen > Svar
EmneInnlegg: Moral

Rediger melding
Navn:Melding:
   Aktiver Forum Koder til å formatere meldinger
Uregistrerte brukere kan ikke ha linker i sine meldinger. Inneholder innlegget ditt en eller flere webadresser vil det ikke bli lagret. For registrerte brukere er det ingen begrensning.
Unik Sikkerhetskode:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Load New Code
Vennligst tast inn koden nøyaktig slik som på bildet.
Cookies må være tillatt i din nettleser.

Melding
Innlegg: Moral
Publisert: 11.Mar.2008 kl. 05:32 Av Mr E
Publisert første gang av Svaliant

jeg hadde et inntrykk av at vi heller skulle rakke litt ned på hverandres subjektive moral utifra objektive årsaker.


Ja, det vil nok være mer interessant.

Publisert første gang av Svaliant

Jeg kan for eksempel ikke si at homofilt ekteskap med da kunstig inseminering eller adopsjon er riktig. Dette ut ifra noe mer objektive grunner.
A) Studier viser at barn med kun en forelder vil kun få maskulin eller feminin påvirkning i hjemmet og disse vil igjen være mer utsatt i samfunnet.
B) Jeg har ingen holdepunkter for å si at dette ikke gjelder for et barn som har to foreldre av samme kjønn og derfor vil motta kun feminine eller maskuline impulser og bli mer utsatt i samfunnet.

På den annen side vil jeg mene at dersom studier blir frembrakt som sier at dette går bra uten store avvik på f.eks narkomani eller kriminell aktivitet hos slike barn utenfor den generelle befolkning vil slike ekteskap være totalt respektable.


Ja, dette er rett. Men ekteskap/partnerksap gir ikke automatisk adoptirett, så det blir noe annet, men det er såklart beslekted problematikk.

Partnerskap inneholde flere retter som går på det økonomiske, retten til å møte en syke partner, arverett etc.

Adopti er i motsetning til andre moralske "problemer", noe som går ut over en tredjepart, nemlig barnet. Min personlige mening og den jeg uttrykker når jeg stemmer ved valg er akkurat at 3. person aldri skal utsettes for fysisk vold, eller om det er et barn; en risiko for sosial sanksjonering.

Et barn har ikke muligheten til å forlate en slik situasjon, og derfor blir det feil. Derimot kan en myndig person forlate familien sin om faren finner ut han er homofil, og sosial stigmatisering vil unngås. Partnerskap slik sett er ikke skadelig for 3. personer i den grad at det bør være ulovlig.

Barn kan ikke forlate sin familie og skal oppdras til å bli gode samfunnsborgere, og det er ikke en menneskerett å oppdra barn, så det bør reguleres inntil det ligger til grunne bevis for det motsatte.

Det er nok flere som er uenige med min subjektive moral, men det er barnets beste som kommer først. Individualisme og maksimering av godene for individet(barnet) er avgjørende her. Vil homofile ha barn får de produsere de på gamle måten, men adopti eller en rett til barn er ikke noe vi, staten, bør gi. Barn er ikke kjeledyr for foreldres fornøyelse.

Redigert av Mr E - 11.Mar.2008 kl. 08:40