Svar
Aktive innleggMedlemslisteSøkHjelpRegistrer degLogg inn
Svar
 Herregud.forum >Diskusjoner >Annen overtro > Svar
EmneInnlegg: Wicca

Rediger melding
Navn:Melding:
   Aktiver Forum Koder til å formatere meldinger
Uregistrerte brukere kan ikke ha linker i sine meldinger. Inneholder innlegget ditt en eller flere webadresser vil det ikke bli lagret. For registrerte brukere er det ingen begrensning.
Unik Sikkerhetskode:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Load New Code
Vennligst tast inn koden nøyaktig slik som på bildet.
Cookies må være tillatt i din nettleser.

Melding
Innlegg: Wicca
Publisert: 25.Okt.2007 kl. 12:28 Av Irilar
Publisert første gang av Nanna

Wicca er jo også en hedensk retning som absolutt kan spores tilbake til førkristen tid da man trodde at det guddommelige var i naturen og overalt rundt oss og ikke opphøyd og personifisert!


Nei. Wicca kan IKKE spores tilbake til førkristen tid.

1. Det finnes såvidt jeg vet ikke fnugg av bevis på kontinuitet fra førkristen tid til dagens wicca (hvertfall ikke her i Norden)

2. Argumentet ditt om at "det gudommelige var i naturen.. osv" er så generelt at det kan beskrive så og si enhver religion, inkludert hva en god del kristne jeg kjenner tror på. Gud er kjærlighet og finnes overalt rundt oss i skaperverket o.s.v. Det betyr ikke på noen måte at det er det samme som wicca.
Jeg har ikke funnet noen ting overhodet hverken i norrøne tekster, Kalevala eller arkeologisk materiale som tyder på at wicca og førkristne religioner har noe som helst med hverandre å gjøre.
For hva det er verdt (dog ganske lite) er også den moderne åsatroen jeg ble fortalt om som barn ganske vesensforskjellig fra wicca.

Jeg har lite imot wicca, bortsett fra påstandene deres om at wicca er så fryktelig gammelt. Det signaliserer lite annet enn et tarvelig legitimeringsbehov. Hvis religionen deres er så fantastisk burde det vel ikke være noe problem å innrømme at det er en moderne oppfinnelse inspirert av det man tror man vet om ymse prekristne europeiske religioner?