Svar
Aktive innleggMedlemslisteSøkHjelpRegistrer degLogg inn
Svar
 Herregud.forum >Diskusjoner >Kristendommen > Svar
EmneInnlegg: Moral

Rediger melding
Navn:Melding:
   Aktiver Forum Koder til å formatere meldinger
Uregistrerte brukere kan ikke ha linker i sine meldinger. Inneholder innlegget ditt en eller flere webadresser vil det ikke bli lagret. For registrerte brukere er det ingen begrensning.
Unik Sikkerhetskode:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Load New Code
Vennligst tast inn koden nøyaktig slik som på bildet.
Cookies må være tillatt i din nettleser.

Melding
Innlegg: Moral
Publisert: 10.Mar.2008 kl. 09:23 Av Webmaster
Jeg tror jeg synes at denne voldsomme teoretiseringen blir litt uinteressant. Jeg har lest mer enn nok moralfilosofi - inklusiv Kant og Adam Smith - og jeg er fornøyd med å ha dem med i ballasten, for å si det sånn. Men jeg liker å holde det relativt enkelt, slik at ikke-akademikerne også kan henge med i svingene her.

Men ellers er jeg jo enig. Vi kan slå fast at i de fleste kulturer så har menneskene hatt en moral, men at denne ikke er universell eller allmenngyldig. I ulike tilfeller har moralen eller normen vært noe vi i dag ville sett på med avsky. Av dette kan vi slå fast at moralen ikke kommer innenfra, at mennesket ikke er får sin moral fra naturen eller fra seg selv. Vi kan kan vel kanskje si at moralen utvikler seg og forfines i en slags evolusjon. Sett ut i fra våre verdier og vårt ståsted, så har jo verden gått fremover de siste par hundre år.

Redigert av Webmaster - 10.Mar.2008 kl. 09:24