Svar
Aktive innleggMedlemslisteSøkHjelpRegistrer degLogg inn
Svar
 Herregud.forum >Diskusjoner >Kristendommen > Svar
EmneInnlegg: Moral

Rediger melding
Navn:Melding:
   Aktiver Forum Koder til å formatere meldinger
Uregistrerte brukere kan ikke ha linker i sine meldinger. Inneholder innlegget ditt en eller flere webadresser vil det ikke bli lagret. For registrerte brukere er det ingen begrensning.
Unik Sikkerhetskode:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Load New Code
Vennligst tast inn koden nøyaktig slik som på bildet.
Cookies må være tillatt i din nettleser.

Melding
Innlegg: Moral
Publisert: 10.Mar.2008 kl. 20:44 Av Svaliant
Kynismen ville ingen ende ta. Riktignok gode og informative innlegg, men jeg hadde et inntrykk av at vi heller skulle rakke litt ned på hverandres subjektive moral utifra objektive årsaker.

Here we go:
Min moral er selvfølgelig basert på min oppvekst frem til nå, familie, omgangskrets, lærere, filmer, musikk osv. har spilt en rolle. Jeg håper bare at jeg kan klare å være noenlunde kritisk til det som blir presentert for meg.

Jeg har ikke vokst opp med "øye for øye"-tankegang, altså jeg synes dødsstraff er galt. Dette har flere noenlunde objektive og faktisk egoistiske grunner.
A) Jeg ville ikke bli drept dersom jeg ble dømt for noe jeg hadde gjort, eller enda værre ikke gjort.
B) Jeg synes det blir inkonsekvent at mord er galt fra ett nivå, mens det er riktig fra et annet.
Etc.

Hensynene/grunnene er ikke det viktige. Det viktige er at jeg vil prøve å begrunne min moral ut ifra mer eller mindre objektive synspunkt(ut ifra mitt synspunkt, som på ingen måte kan påstås å være nøytral, selv om jeg prøver så godt jeg kan).
Jeg kan for eksempel ikke si at homofilt ekteskap med da kunstig inseminering eller adopsjon er riktig. Dette ut ifra noe mer objektive grunner.
A) Studier viser at barn med kun en forelder vil kun få maskulin eller feminin påvirkning i hjemmet og disse vil igjen være mer utsatt i samfunnet.
B) Jeg har ingen holdepunkter for å si at dette ikke gjelder for et barn som har to foreldre av samme kjønn og derfor vil motta kun feminine eller maskuline impulser og bli mer utsatt i samfunnet.

På den annen side vil jeg mene at dersom studier blir frembrakt som sier at dette går bra uten store avvik på f.eks narkomani eller kriminell aktivitet hos slike barn utenfor den generelle befolkning vil slike ekteskap være totalt respektable.

Og jeg beklager for lange setninger.

Kort oppsummert vil min moral bygge på, så langt det går at jeg kan rettferdiggjøre noe mer eller mindre objektivt. Beklager at jeg gjentar meg selv.