Svar
Aktive innleggMedlemslisteSøkHjelpRegistrer degLogg inn
Svar
 Herregud.forum >Diskusjoner >Kristendommen > Svar
EmneInnlegg: Moral

Rediger melding
Navn:Melding:
   Aktiver Forum Koder til å formatere meldinger
Uregistrerte brukere kan ikke ha linker i sine meldinger. Inneholder innlegget ditt en eller flere webadresser vil det ikke bli lagret. For registrerte brukere er det ingen begrensning.
Unik Sikkerhetskode:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Load New Code
Vennligst tast inn koden nøyaktig slik som på bildet.
Cookies må være tillatt i din nettleser.

Melding
Innlegg: Moral
Publisert: 11.Mar.2008 kl. 21:54 Av Webmaster
Men den skjebnen deler vel Nietzsche med Kant, Hume, Smith, Kierkegaard og alle de andre "moralfilosofene". Det er ingen av disse som har noe å tilføre livet som det faktisk er. Det er vel heller ikke poenget med å lese disse. Det hele kommer dessuten an på hvilke motiver man har for å lese disse filosofene.

Men jeg synes at det viktig å få frem at det som er mest iøyenfallende med alle tekstene til alle disse filosofene, er hvor dørgande kjedelig det er å lese dem. Jeg personlig har mer utbytte å lese om filosofene, enn å lese tekstene deres. Sannsynligvis fordi jeg er en enkel gutt. Langt på vei har jeg også det slik med Kafka. Jeg kan lese mye om Kafka, og betydningen av hans tekster. Men Prosessen har jeg aldri giddet å fullføre.

Jeg synes også det er interessant å registrere at jeg nå i voksen alder får den åndelige og filosofiske aha-opplevelsen av å høre på Kent, som jeg i yngre dager forventet å få av å lese Kant.

Hvis ikke det er en solid nesestyver til gamle Immanuel, så vet ikke jeg :-)


Redigert av Webmaster - 11.Mar.2008 kl. 22:43