Svar
Aktive innleggMedlemslisteSøkHjelpRegistrer degLogg inn
Svar
 Herregud.forum >Diskusjoner >Kristendommen > Svar
EmneInnlegg: En forfatters klagesang

Rediger melding
Navn:Melding:
   Aktiver Forum Koder til å formatere meldinger
Uregistrerte brukere kan ikke ha linker i sine meldinger. Inneholder innlegget ditt en eller flere webadresser vil det ikke bli lagret. For registrerte brukere er det ingen begrensning.
Unik Sikkerhetskode:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Load New Code
Vennligst tast inn koden nøyaktig slik som på bildet.
Cookies må være tillatt i din nettleser.

Melding
Innlegg: En forfatters klagesang
Publisert: 10.Apr.2010 kl. 16:37 Av Lars Ra
"...ikke kan styre de store massene med reklame, så har jeg vunnet debatten."

Hehe.. Dette blir alt for enkelt! ;)

Her har du noe mer å bryne deg på:
"Gjennom å observere hadde Maslow funnet opp et nytt system av psykologiske typer. Han kalte det for en behovspyramide – som beskrev de forskjellige emosjonelle stegene mennesket gikk igjennom mens de frigjorde sine følelser. SRI-teamet fant at Maslows behovspyramide kunne forme basisen for en ny måte å kategorisere samfunnet. Ikke gjennom sosial klasse, men gjennom ulike psykologiske begjær og drivkrefter.
SRI oppdaget at disse menneskene var definerbare gjennom de ulike adferdsmønstrene som de brukte for å uttrykke seg selv. Selvuttrykkene var ikke uendelige, de falt under definerbare typer, og de fant på et nytt utrykk da de definerte dette som livsstiler. De hadde nå klart å kategorisere denne nye formen for individualisme, og systemet ble kalt: Verdier og livsstil.
SRI lagde et forenklet spørreskjema med kun 30 spørsmål. Enhver person som svarte på dette skjemaet kunne umiddelbart bli plassert inn under flere av gruppene. Dette hjalp bedriftene til å identifisere hvilke grupper som kjøpte produktene deres, og fra det kunne de finne ut hvordan varene skulle bli markedsført, slik at de ble mektige symboler på den gruppens indre verdier og livsstil. Dette var begynnelsen på livsstilsmarkedsføring.
Dersom et produkt uttrykte verdiene til en spesifikk gruppe, ville produktene bli kjøpt av dem. Det er dette som gjorde verdier og livsstiler mektige. Egenskapen til å kunne forutse hvilke produkter som de selvrealiserende ville velge. Det de oppdaget var at verdier ikke bare forutså hvilke produkter de ville velge, men også politikeren som de kom til å stemme på.
Den originale ideen hadde vært at en frigjøring av selvet ville skape et nytt menneske, fri for sosial begrensning. Den radikale forrandringen skjedde, men mens de nye menneskene følte seg frigjorte, hadde de i større og større grad fått identiteter som var avhengig av bedriftenes produkter. Det korporative Amerika hadde innsett at det var i deres beste interesse å oppmuntre disse menneskene til å føle en individualisme, og å tilby dem måter å utrykke dette på."
"Det nå dominante freudianske synet på mennesker – det egoistiske og konstant ledede mennesket, er bygd på et konsept der mennesket blir fostret og oppmuntret av de store selskapene, fordi de produserer ideelle konsumenter. Selv om vi føler oss frie, har vi i virkeligheten blitt slaver av våre egne begjær. Vi har glemt at vi kan være mer enn det, og at det finnes andre sider ved menneskets natur."

Amen! Da er det alkohol på menyen!


Redigert av Lars Ra - 10.Apr.2010 kl. 16:39