Svar
Aktive innleggMedlemslisteSøkHjelpRegistrer degLogg inn
Svar
 Herregud.forum >Diskusjoner >Annen overtro > Svar
EmneInnlegg: Wicca

Rediger melding
Navn:Melding:
   Aktiver Forum Koder til å formatere meldinger
Uregistrerte brukere kan ikke ha linker i sine meldinger. Inneholder innlegget ditt en eller flere webadresser vil det ikke bli lagret. For registrerte brukere er det ingen begrensning.
Unik Sikkerhetskode:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Load New Code
Vennligst tast inn koden nøyaktig slik som på bildet.
Cookies må være tillatt i din nettleser.

Melding
Innlegg: Wicca
Publisert: 11.Nov.2007 kl. 21:45 Av Irilar
Publisert første gang av Adina

Publisert første gang av Svaliant


Det er også litt naivt å komme inn på et ateistforum og forvente at vi ikke skal gjøre narr av deg og din tro.


Kom inn på et paganist forum, ingen vil gjøre narr av deg for din tro der.
Det sier vel det meste, aye?


Nja, jeg har sett endel paganistforum hvor wiccanere overbærende belærer neo-hedninger at "Nei,nei det du tror på er egentlig bare et aspekt av Guden/Gudinnen" ad nauseam. Det er ikke akkurat så respektfullt at det gjør noe. Jeg vil definitivt kalle det å gjøre narr av andres tro.

Når det er sagt har jeg ikke noe spesielt stort problem med wicca, tross alt er det i det minste litt mindre dustete enn en del andre religioner jeg kan nevne...

Men jeg blir aggrovert når wiccanere og andre som tror på ymse new-age religioner fremmer vrøvlete og usanne påstander om prehistoriske religioner bare for å gjøre seg viktige.

Oppsøker jeg aktivt wiccanere og begynner å belære dem hvordan de skal utføre ritualene sine? Nei, jeg gjør ikke det. Så hvorfor skal wiccanere og andre paganister ha rett til å fortelle meg, og andre som bekjenner seg til vitenskapelige forklaringsmodeller, hva som objektivt foregikk i fortida med hensyn til religiøsitet? Pre-kristne europeiske religioner er et stort og komplisert fagfelt, det er en grunn til at mange mennesker bruker årevis av livet sitt til å forske på det. Derfor synes jeg det er fryktelig respektløst og direkte ufint å postulere noe lettvint synsing om emnet, og late som man er en autoritet bare fordi man tilfeldigvis har en religiøs overbevisning